USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP

Машина отримала броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї
бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP
Бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP
Джерело: Міністерство оборони України

У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва Канади, передає пресслужба українського оборонного відомства.

"Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Міноборони допустило до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що бронемашини MRAP (від англ. MRAP, Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок, – ред.) мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючі крісла.

А також складаються з монолітної бронекапсули та зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів: коліс, шасі, двигуна. Останні вбирають на себе всю кінетичну енергію від вибуху міни, зберігаючи цілісність модуля для екіпажу.

Характеристики Roshel Senator

Roshel Senator сконструйовано на шасі американського важкого пікапа Ford F-550. У відомстві зазначають, що спочатку машина призначалась для потреб поліції. Однак для потреб українського війська модель удосконалили.

Бронемашина отримала броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї, та уламків. Крім того, має особливу V-подібну форму днища, яке розсіює енергію вибуху міни чи іншого вибухового пристрою, еквівалентного шести кілограмів тротилу.

Водночас є в цієї автівки й посилено ходову частину, механізм повного приводу та 6,7-літровий "всеїдний" турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. До того ж в комплектації для фронту машина обов’язково має лебідку та нічне світло.

Раніше ми повідомляли, що студенти Київського політехнічного інституту виготовили прототип бронеавтомобіля, рівень захисту якого перевершує класичні українські "Козаки" і "Новатори". Для розробки українського бронеавтомобіля було створено окрему компанію – Inguar Defence. А для машини Inguar3 зробили власне шасі, здатне тримати захист рівня STANAG 3.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом