USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Знову доставляємо терміново військову допомогу Україні, – міністр оборони США

Остін на зустрічі "Рамштайн" сказав, що наступні тижні та місяці будуть вирішальними для України
Остін
Остін
Джерело: відкриті джерела

На відкритті 22-го засідання Контактної групи з питань оборони України міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін зазначив, що Україна й надалі отримуватиме те, чого потребує. Тож США знову доставляють терміново військову допомогу, заявив Остін.

За його словами, Сполучені Штати та 50 країн підтримують Україну. І США будуть "непохитно стояти разом з українською державою".

"Намагаємося зробити все, щоб Україна отримала те, що потребує у належний час. Адже все це може зміцнювати ситуацію на полі бою. Надаємо артилерійські снаряди та боєприпаси для таких систем, як HIMARS, зміцнюємо системи ППО та важку бронетехніку. І надаємо чергові пакети допомоги після того як президент Байден підписав минулого місяця додаткову угоду щодо національної безпеки", – сказав у промові Остін.

Політик також наголосив, що РФ зараз використовує і "Шахеди", і дрони та корейські ракети для атак по Україні. І в США бачать, що нині "переживає невинне населення України".

"Тому зараз у топпріоритетах на нашому порядку денному є системи ППО та снаряди до цих систем, щоб Україна могла нагально закривати своє небо. Україна найближчим часом отримає обіцяне. На додачу будемо допомагати розробляти чергові пакети допомоги для України – черговий пакет на 400 млн доларів підписали на початку місяця. Для того щоб зміцнювати захист та оборону Києва, було видано нові батареї Patriot", – додав міністр оборони.

Водночас Остін зауважив, що Сполучені Штати дотримуються вимог, які Україна передає щодо нових снарядів для NASAMS, HIMARS, снарядів 155 мм, чергових системи Javelin тощо.

"Цей пакет також включає бронетехніку, щоб Україна могла відновити свій арсенал. І я закликатиму всіх наших союзників і партнерів переоцінити свої можливості і надати Україні можливості протиповітряної оборони, яких вона так гостро потребує. Ми виділили Україні понад 95 мільярдів доларів на допомогу у забезпеченні безпеки від початку повномасштабного вторгнення ", – зазначив міністр.

Новини за темою: Україна матиме більше зброї дальнього ураження, – за підсумками "Рамштайну"

Що таке "Рамштайн"?

Зустрічі у форматі "Рамштайн" – серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу.

Основна мета "Рамштайну" – обговорення, синхронізація і прискорення надання військової допомоги, зброї та спорядження Україні. Тобто міністри оборони різних країн світу обговорюють, яку зброю надаватимуть Україні для прискорення закінчення війни.

Також на зустрічах обговорюють питання, повʼязані з підтримкою нашої країни після перемоги та закінчення війни.

Зустріч отримала назву "Рамштайн" на честь проведення перших обговорень, які відбувалися на базі Повітряних сил США Рамштайн у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах.

Слід зауважити, що у 2024 році формати надання допомоги Україні країнами-партнерами модифікуються у "Рамштайн 2.0".

У Міноборони України пояснювали, що новий формат надання допомоги полягатиме у тому, що відтепер союзники допомагатимуть не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі, відповідно до сформованої потреби.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі