USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Де скласти НМТ за кордоном: Розширено перелік населених пунктів

Тепер вступники складатимуть національний мультипредметний тест
ЗНО 2023
Джерело: відкриті джерела

Українські абітурієнти замість ЗНО будуть складати національний мультипредметний тест. Саме на його основі їх будуть зараховувати на перший курс до вишів.

Ще колишній міністр освіти Сергій Шкарлет зазначав, що у зв'язку з війною в Україні міністерство намагається змоделювати максимально безпечні умови для вступників.

"Сьогодні єдиним інструментом вступу є зовнішнє незалежне оцінювання. Але з огляду на ситуацію з безпекою ми моделюємо максимально безпечний вступ, враховуємо думку батьків і абітурієнтів і подаємо на розгляд Верховної Ради спільно узгоджену модель прийому в рамках удосконаленого національного мультипредметного тесту зі вступу 2023 року", – розповів міністр.

Як виглядатиме національний мультипредметний тест:

  • Два обов’язкові предмети: українська мова і математика + один предмет на вибір;
  • Тривалість тесту – 180 хвилин;
  • Українська мова, історія України, хімія та біологія – по 30 тестових завдань, іноземні мови – 32, математика – 22, фізика – 20;
  • Мінімальний прохідний бал – не менше 10% для кожного предмета, залежно від максимальної кількості балів;
  • До конкурсного відбору на бюджет будуть допускатися вступники, у яких конкурсний бал не менше 130.

Вступники на мистецькі та спортивні спеціальності складатимуть і тест, і творчий конкурс.

Де можна скласти НМТ за кордоном

Цього тижня досягнуто домовленостей із представниками Мерша (Люксембург), Майнца (Німеччина), Осло (Норвегія) та Бельдібі (Туреччина). Наразі передбачено, що тимчасові екзаменаційні центри буде створено в таких закордонних населених пунктах:

Джерело: Український центр оцінювання якості освіти

Джерело: Український центр оцінювання якості освіти

Якщо ви вже створили персональний кабінет і вибрали із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна для вас локація, – зможете після отримання сертифіката до 7 травня 2023 року змінити реєстраційні дані, вибравши місто, ближче до вашого місцеперебування під час проведення НМТ.

Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами. Тож у разі вичерпання місць у певному місті воно стане недоступним для вибору. Зважайте на те, що в деяких містах / країнах тестування буде проведено тільки під час додаткової сесії. Радимо не зволікати з реєстрацією.

До речі, ДПА в цьому році для 4-х і 9-х класів також не буде.

Нагадаємо, раніше Шкарлет заявляв, що для вступу до закладів вищої освіти історія України не буде обов'язковим предметом під час складання національного мультипредметного тесту у 2023 році.

Новини за темою: НМТ-2023: Які документи потрібні для реєстрації та вимоги до них
Читайте також:
Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом