USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

НМТ-2023: Які документи потрібні для реєстрації та вимоги до них

Якщо вступник не надасть копій документів або надасть такі, які не відповідають вимогам, йому буде відмовлено у реєстрації
тестування
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

3 квітня в Україні розпочалась реєстрація на національний мультипредметний тест- 2023. Для реєстрації на НМТ необхідно завантажити копії документів у персональному кабінеті. Це буде третім кроком вступника для реєстрації за допомогою спеціального сервісу, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

В УЦОЯО наголошують: якщо вступник не надасть копій документів або надасть такі, які не відповідають вимогам, йому буде відмовлено у реєстрації.

Копії яких документів потрібні для НМТ-2023? 

Під час реєстрації на НМТ вам точно необхідно завантажити сканкопії та/або фотокопії таких реєстраційних документів:

  • паспортного документа або іншого документа, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідки з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтва про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • документа, що підтверджує внесену інформацію про  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картки платника податків або паспорта громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

Зауважте, що кожен документ має бути збережений і завантажений у форму реєстрації окремо.

Важливо! НЕ можна завантажувати скриншот електронної копії документа у мобільному додатку "Дія" замість сканованої копії або фотокопії документа, що посвідчує особу.

"У разі завантаження в персональному кабінеті учасника НМТ скриншота електронної копії документа, що посвідчує особу, неможливо перевірити достовірність даних, відображених на ньому, оскільки їх досить легко змінити, навіть не маючи особливих навичок роботи з графічними редакторами", – пояснюють в УЦОЯО.

Які вимоги до документів?

Слід також урахувати вимоги до розміру та вигляду завантажених документів. 

  • Кожна копія документа має бути завантажена у вигляді окремого файла (формат .jpg або .png, розмір не більше 1 МБ).
  • Зображення повинно бути чітким і повнорозмірним (без обрізань сторін документа).
  • Текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.
  • Обов’язковою умовою для використання е-документів є зчитування QR-коду, що формується в мобільному додатку "Дія", який дійсний лише три хвилини в режимі реального часу.
  • Паспортні документи громадян України, термін дії яких закінчився в період дії воєнного стану, залишаються чинними. Тому ви можете реєструватися за ІD-карткою, яку маєте.
  • Також зауважимо, що тим потенційним учасникам, які ще не мають РНОКПП, варто подбати про його отримання. Адже це найперше, що потрібно буде зазначити під час створення персонального кабінету на сайті УЦОЯО.
  • Якщо вступник має свідоцтво про повну загальну середню освіту, отримане в закордонному закладі освіти, або здобуде повну загальну середню освіту в поточному році в закордонному закладі освіти –  йому для реєстрації потрібно взяти довідку з місця навчання (із закордонного закладу освіти) за таким зразком та оформити нотаріально засвідчений переклад цього документа.

ВАЖЛИВО! У разі відсутності з поважної причини (викрадення, втрата тощо) документа, що підтверджує інформацію про освіту, для реєстрації на НМТ може бути використано виписку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти щодо документів про освіту та інформації про навчання особи, яку може бути сформовано на вебсайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти за посиланням.

Теги: НМТ-2023
Читайте також:
ЗНО нічого не загрожує: Вітренко – про особливості проведення НМТ ЗНО нічого не загрожує: Вітренко – про особливості проведення НМТ
Що потрібно знати про реєстрацію на Національний мультипредметний тест у 2023 році? Що потрібно знати про реєстрацію на Національний мультипредметний тест у 2023 році?