USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Кадрові зміни у сфері оборони відкладаються, – Арахамія

Натомість МВС та СБУ можуть отримати постійних очільників
Резніков Буданов
Джерело: відкриті джерела

Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться. Про це голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія написав у Telegram-каналі.

При цьому він підтвердив, що очікується призначення керівників Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

"Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ. Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться", – зазначив він.

Які кадрові ротації планувалися

Протягом останніх декількох днів в ЗМІ активно обговорювали майбутні кадрові ротації, що відбудуться в уряді. Так, "Українська правда", з посиланням на джерела в Офісі президента пише, що голова Міноборони Олексій Резніков буде звільнений. Його нібито має замінити голова ГУР Кирило Буданов. 

"Наразі команда президента роздумує, куди перевести Резнікова, адже "ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді", – йдеться в публікації.

Видання зазначає, що, як варіант, Резнікова можуть призначити головою Мінюсту, звільнивши нинішнього очільника Дениса Малюську. А останнього – призначать послом в одну з європейських держав.

В свою чергу нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк частково підтвердив інформацію "Української правди" щодо кадрових ротацій. Однак, за його даними, Резніков може очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

За даними Железняка, МВС та СБУ можуть отримати постійних очільників. Керівниками відомств стануть ті, хто наразі знаходиться в статусі виконуючих обов'язки: Ігор Клименко та Василь Малюк. 

Читайте також:
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
Україну найближчим часом очікує важка ситуація, але не катастрофічна, – Буданов Україну найближчим часом очікує важка ситуація, але не катастрофічна, – Буданов