USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Жан Беленюк став бронзовим призером Олімпійських ігор-2024

Після переможного бою Жан зняв борцівки – це означає, що спортсмен завершує спортивну кар'єру
Жан Беленюк
Жан Беленюк
Джерело: відкриті джерела

Український борець греко-римського стилю (вага до 87 кг) Жан Беленюк завоював бронзову медаль на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. У фіналі наш спортсмен переміг поляка Аркадіуша Кулинича з рахунком 3:1.

Варто додати, що в 1/8 фіналу Беленюк переміг китайця Хайтао Цяня (7:1).

Далі у чвертьфіналі здолав казахстанця Нурсултана Турсинова (7:3). А вже у півфіналі Беленюк програв іранцю Алірезі Мохмадіпіані (3:3) через те, що суперник останнім виконав активну дію.

Не зумівши вийти до фіналу, Беленюк склав повноваження чинного олімпійського чемпіона. Після переможного бою Жан зняв борцівки у бронзовому фіналі Олімпіади-2024. Це означає, що спортсмен завершує спортивну кар'єру.

Беленюк зняв борцівки
Джерело: відкриті джерела

Зазначимо, Жан Беленюк на Олімпіаді-2020 у Токіо здобув золото, а в Ріо-2016 виграв срібло.

Завершення спортивної кар'єри

Варто нагадати, що ще в травні народний депутат, перший заступник голови комітету з питань молоді і спорту, срібний призер Олімпійських ігор-2016 Жан Беленюк заявляв в ефірі ТАК TV, що йде зі спорту. 

Аргументував це тим, що йому вже 33 роки, а це є достатньо поважним віком для борця греко-римського стилю.

Тоді спортсмен припускав, що його сили будуть вичерпані після цих Олімпійських ігор "і це буде, скоріш за все, 99%, що останні мої Ігри", говорив Беленюк.

Також борець додавав, що надалі не планує очолювати ні Міністерство молоді та спорту, ні будь-яку федерацію.

"Взагалі перед країною стоїть багато викликів, в тому числі і збереження країни, і спорту в ній. Тому я думаю, що точно є чим займатися, і точно є що робити кожному на своєму місці", – стверджував Беленюк.

Новини за темою: Зантарая: В нашій країні йде війна, підготовка до Олімпійських ігор була дуже важка

Здобутки українців на Олімпіаді

Медаль Беленюк стала десятою для України на нинішній Олімпіаді. Тепер у скарбничці нашої збірної – три золоті, три срібні та чотири бронзові нагороди.

Нагадаємо, що триватиме головна спортивна подія літа до 11 серпня. Україну на Олімпіаді представляють 140 спортсменів у 26 видах спорту.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими