USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Зантарая: В нашій країні йде війна, підготовка до Олімпійських ігор була дуже важка

Спортсмен наголосив, що наші великі перемоги ще попереду
Олімпіада у Парижі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Підготовка українських спортсменів до Олімпійських ігор в Парижі була вкрай важкою, бо ж в нашій країні йде війна. До того ж нині наші спортсмени перебувають під великим тиском, адже будучи там вони розуміють, що їхні рідні нині в країні, де йде війна. Однак передчасно засмучуватись не варто – наші перемоги ще попереду й на цих Олімпійських іграх ще будуть виступи українців, де є шанс здобути медалі. Про це в ефірі ТАК TV розповів український дзюдоїст Георгій Зантарая.

"Звичайно, ми всі знаємо, що в нашій країні йде війна. Підготовка до Олімпійських ігор була дуже важка. Кожний атлет, який виборов сьогодні ліцензію, який сьогодні тут, – є героєм, він зробив все для того, щоб представити нашу країну. Зараз йому лише залишилося показати свій максимум-результат. Але я розумію, що вони під великим тиском: дуже багато родичів і близьких залишилось в країні. Вони переживають", – говорить спортсмен.

Зантарая зауважив, що наші великі перемоги ще попереду. Зокрема, розраховують на виступ атлетки Ярослави Магучіх та бій Олександра Хижняка.

"Сподіваємося, що наші спортсмени покажуть ще результати. Ми будемо вболівати за них і будемо робити все для того, щоб покращити наші результати", – додає він.

Нині ж Україна має дві медалі: бронза і срібло.

Першу медаль для України принесла шаблістка Ольга Харлан. Вона виграла "бронзовий" матч особистого турніру з фехтування на шаблях.

У шостий змагальний день Україна здобула другу медаль Олімпійських ігор-2024. Сергій Куліш виборов срібну нагороду у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Читайте також:
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці