USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Зеленський затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем в Україні

Указ набирає чинності з дня його опублікування
ЗСУ дрони
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про створення Сил безпілотних систем в Україні. Відповідний документ опублікований на сайті президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 червня 2024 року "Про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил", – йдеться в указі.

Традиційно указ набирає чинності з дня його опублікування.

Окремий рід військ – Сили безпілотних систем

Зазначимо, на початку лютого Зеленський підписав указ №51/2024 "Про нарощування спроможностей Сил оборони", згідно з яким у структурі ЗСУ має з'явитися окремий рід військ – Сили безпілотних систем.

В указі пояснювалося, що метою такого кроку є нарощування спроможностей ЗСУ з використанням безпілотників і роботизованих повітряних, морських і наземних систем.

Уже 7 травня Кабінет міністрів України підтримав проєкт указу глави держав, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем

Глава оборонного відомства Рустем Умєров вказував, що це "стратегічний крок для України в умовах зростаючої загрози з боку Росії". 

А 11 червня Міноборони оголосило про створення нового роду військ ЗСУ – Сил безпілотних систем. За даними відомства, Сили безпілотних систем ЗСУ дозволять надалі завдавати ураження російським загарбникам "на всю можливу глибину – аж до Уралу".

Новини за темою: Є альтернатива Starlink для ударів БпЛА в акваторії т.о. Криму, – Сухаревський

Командувачем Сил призначили полковника Вадима Сухаревського, який брав участь у російсько-українській війні з 2014 року. Прийняв перший бій біля Семенівки на Донеччині 13 травня. Також Сухаревський перший наказав стріляти в бойовиків на ураження.

Читайте також:
Україна запустила серійне виробництво дронів: БпЛА здатні вражати ворожі цілі на понад тисячу кілометрів Україна запустила серійне виробництво дронів: БпЛА здатні вражати ворожі цілі на понад тисячу кілометрів
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля