USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем

Відомий морський піхотинець увійшов в історію як офіцер, який першим віддав наказ відкрити вогонь по бойовиках Гіркіна під Слов'янськом у квітні 2014 року
Сухаревський
Вадим Сухаревський
Джерело: відкриті джерела

Полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ. 

"Відповідно до наказу міністра оборони України від 10 червня 2024 року полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України", – йдеться у дописі.

Що відомо про Сухаревського?

Полковник Сухаревський брав участь у російсько-українській війні з 2014 року. Відомий морський піхотинець з позивним "Борсук" увійшов в історію як офіцер, який першим віддав наказ відкрити вогонь по бойовиках Гіркіна під Слов'янськом у квітні 2014-го.

З 2016 року військовий виконував завдання на Маріупольському напрямку. Тоді Сухаревський був у складі 36-ї бригади морської піхоти.

Звання підполковника отримав у червні 2020 року. Через короткий час Сухаревський став полковником. Вже в цьому званні отримав звання "Герой України" у 2022 році.

Також у жовтні 2022-го увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових від НВ.

Від початку великої війни Сухаревський був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, у складі якої діяла одна з найбільш відомих рот БпЛА "Птахи Мадяра".

Під його командуванням підрозділи бригади успішно виконували бойові завдання на території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей. Завдали значних втрат ворогу. 59-та бригада за два роки повномасштабного вторгнення, перебуваючи на передових позиціях лінії фронту, зазнала найменших втрат особового складу, саме завдяки впровадженню й ефективному використанню БпЛА.

Президент України Володимир Зеленський 10 лютого представив нових заступників головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вадим Сухаревський тоді взяв на себе напрямок безпілотних систем і розвитку застосування дронів.

Вадим Сухаревський родом із Берегового на Закарпатті, в жовтні йому виповниться 40 років.

Новини за темою: Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"

До речі, на початку травня президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука та призначив нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став Герой України Олександр Трепак.

Читайте також:
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля
Новим очільником ДСНС став Андрій Даник Новим очільником ДСНС став Андрій Даник