USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський заявив про підготовку до посилення ППО

Президент акцентує на збільшенні можливостей нашої держави
ППО Києва_4

Робота ППО в Києві

Джерело: Олександр Павлюк

Україна готується до посилення протиповітряної оборони, це може статися вже наступного тижня. Про це сказав  президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

"Наступний тиждень – ми вже готуємо – обов’язково збільшимо можливості нашої держави. Зокрема, оборонно-промислового комплексу. Готуємо й нові пакети військової підтримки від партнерів. І посилення нашої ППО – це незмінний пріоритет", – зауважив глава держави.

Зеленський вважає, що слід більше працювати з партнерами щодо ППО

За словами президента, Україні потрібні винищувачі F-16.

"Рішення є, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Довгий процес", – додав український лідер.

І нагадав, що торік усі вважали, що Україна в патовій ситуації. Але "декілька військових хитрощів" – і вдалося звільнити майже всю Харківщину та правобережжя Херсонщини.

"Треба більше працювати з партнерами щодо ППО, розблокувати небо, дати можливість нашим бійцям провести наступальні дії", – резюмував Зеленський.

Київ став найбезпечнішим місцем в Україні завдяки західним системам ППО

Західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у воюючій Україні. Зараз в столиці працюють кілька видів протиповітряного захисту різного радіусу, пише Politico.

Зазначається, що оборона Києва нині посилена системами ближнього радіуса дії Gepard з Німеччини та системами ППО ближньої дії Avenger зі США, які збивають дрони й крилаті ракети.

"На середній дальності Україна використовує MIM-23 Hawks виробництва США; NASAMS, розробку Raytheon і норвезької Kongsberg; і німецький IRIS-t SLM. Дальню оборону забезпечують американські системи Patriot PAC-3 та Eurosam SAMP/T, що поставляються Францією та Італією", – йдеться в повідомленні.

За даними ООН у вересні в Києві та околицях наразі проживають майже 600 тисяч переміщених осіб з інших частин України. В інших великих містах також спостерігають потоки внутрішніх біженців: близько пів мільйона зараз перебувають в Дніпропетровській та Харківській областях.

Нагадаємо, у жовтні начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що довкола столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння: мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності.

На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК – "Оса", Avenger; ПЗРК – Piorun, "Ігла", "Стріла", Stinger, Martlet, RBS -70; САУ Gepard, ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо. Із зенітно-ракетних комплексів: С-300, "Бук", С-125, NASAMS, IRIS-T, Crotale, Patriot.

Новини за темою: "Роззброював" українську ППО напередодні вторгнення РФ: У Львові викрили ексочільника оборонного заводу
Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?