USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Київ став найбезпечнішим місцем в Україні завдяки західним системам ППО, – Politico

В столиці та околицях наразі проживають майже 600 тисяч переміщених осіб з інших частин України
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у воюючій Україні. Зараз в столиці працюють кілька видів протиповітряного захисту різного радіусу. Про це пише Politico.

Зазначається, що оборона Києва наразі посилена системами ближнього радіуса дії Gepard з Німеччини та системами ППО ближньої дії Avenger зі США, які збивають дрони і крилаті ракети.

"На середній дальності Україна використовує MIM-23 Hawks виробництва США; NASAMS, розробку Raytheon і норвезької Kongsberg; і німецький IRIS-t SLM. Дальню оборону забезпечують американські системи Patriot PAC-3 та Eurosam SAMP/T, що поставляються Францією та Італією", – йдеться в повідомленні.

За даними ООН у вересні, в Києві та околицях наразі проживають майже 600 тисяч переміщених осіб з інших частин України. В інших великих містах також спостерігаються потоки внутрішніх біженців: близько пів мільйона зараз перебувають в Дніпропетровській та Харківській областях.

"Але столиця не зовсім безпечна, як показали атаки цими вихідними. Сирени повітряної тривоги все ще виють майже щодня, і українська влада закликає людей бути обережними (користуватися укриттями, – ред.)", – наголосив в інтерв'ю виданню начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Видання додає, що росіяни щоденно б'ють по Одесі та її стратегічному порту, а також по Херсонській, Донецькій та Запорізькій областях, через що все ще масово потерпають жителі східних і південних регіонів України.

"Український уряд закликає своїх союзників забезпечити більше засобів протиповітряної оборони для прикриття інших міст", – уточнює видання, посилаючись на заяву президента Володимира Зеленського у відеозверненні.

Новини за темою: Зеленський відреагував на статтю Залужного: Слід більше працювати з партнерами щодо ППО

Росія майже щодоби атакує Україну з неба

У ніч на 19 листопада 2023 року окупанти атакували з півночі (Курська область) ударними БпЛА типу Shahed. Зафіксовано пуски 20 ударних безпілотників. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Полтавській та Черкаській областях. В результаті протиповітряного бою знищено 15 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Нагадаємо, у жовтні начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що довкола столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння: мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності. На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК – "Оса", Avenger; ПЗРК – Piorun, "Ігла", "Стріла", Stinger, Martlet, RBS -70; САУ Gepard, ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо. Із зенітно-ракетних комплексів: С-300, "Бук", С-125, NASAMS, IRIS-T, Crotale, Patriot.

Читайте також:
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди