USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Довкола Києва побудована багаторівнева система ППО: У КМВА повідомили деталі

Жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Довкола столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв'ю ТСН.

"Вона складається із мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності. На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК -"Оса", "Avenger"; ПЗРК – Piorun, "Ігла", "Стріла", Stinger, Martlet, RBS -70; САУ Gepard, ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо. Із зенітно-ракетних комплексів: С-300, "Бук", С-125, NASAMS, IRIS-T, Crotale, Patriot", – розповів він.

За словами Попка, українські воїни систематично посилюють захист неба над Києвом та удосконалюють оснащення систем ППО.

"Ми систематично і сплановано підвищуємо ефективність ППО Києва. Зокрема, збільшуємо кількість мобільних вогневих груп, які захищають небо у складі сил ППО. Також ведеться робота із удосконалення їхнього технічного оснащення", – додав начальник КМВА.

Водночас посадовець наголосив, що жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки, навіть "Залізний купол" в Ізраїлі. Відтак, він закликав громадян не нехтувати власною безпекою та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"Повітряні тривоги лунають коли загрожує реальна небезпека. Тому всі повинні бути відповідальними за своє життя і життя та здоров’я своїх рідних і близьких. Закликаю усіх мешканців столиці, бізнес – кожен з вас, власним прикладом, настановами повинен мотивувати людей перебувати в укриттях", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Німеччина планує поставити Україні додаткову протиповітряну оборону, щоб допомогти захистити вантажі із зерном від можливих атак Росії. Берлін надішле одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T і більше десятка зенітних гармат Gepard, які забезпечуватимуть прикриття для вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни. 

Також відомо, що Румунія переміщує засоби ППО ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакували зернові комплекси. Також країна додає більше військових спостережних постів і патрулів у цьому районі.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням