USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський вносить у Раду законопроєкт про множинне громадянство

Також президент підписав указ про історично населені українцями території РФ
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: The Economist

У понеділок, 22 січня, президент України Володимир Зеленський заявив, що вносить до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Про це український лідер повідомив у відеопривітанні з Днем Соборності.

"Сьогодні я вношу до Верховної Ради України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства і запровадити інститут множинного громадянства", – сказав він.

За словами глави держави, це дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу, крім громадян Росії.

"Усі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено покинув рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Усі, хто допомагає нам, незважаючи на сотні й тисячі кілометрів від рідної землі. Іноземні добровольці, які встали на захист українців, усі, хто бореться за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою", – додав президент.

Новини за темою: "Це питання справедливості". Зеленський підтримав ухвалення законопроєкту про мобілізацію

Важливий указ

Також глава держави підписав указ "Про історично населені українцями території РФ".

"Ми маємо сьогодні робити кроки не тільки для зміцнення соборності України та нашого народу, а й дії для соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ "Про історично населені українцями території РФ", – сказав він.

За словами президента, це означає "повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього".

Варто зазначити, що на сайті глави держави цього документу поки що немає, тож наразі не зрозуміло, про що саме йдеться в цьому указі.

Раніше Зеленський підписав законопроєкти про звільнення від податку на додану вартість (ПДВ) і мита комплексів радіоелектронної боротьби та пластин для бронежилетів для армії.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених