USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Це питання справедливості". Зеленський підтримав ухвалення законопроєкту про мобілізацію

Президент України підтримав додаткову мобілізацію, але не 500 000 осіб
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що армії потрібні нові люди. Він виступає за "розумний і справедливий" закон про мобілізацію. Мобілізація в Україні – це передусім питання справедливості. Несправедливо обходити тих, кому потрібен відпочинок, сказав він в інтерв'ю телеканалу Channel 4 News.

"Питання мобілізація – це перш за все розуміння, що це таке для різних верст суспільства. Це питання справедливості, бо є люди, які з першого дня на війні, і те, що вони не жаліються, це не значить, що немає бути можливості людям їх замінити, їм відпочити", – пояснив український лідер.

Він додав, що військові заслуговують на те, щоб їх замінили на фронті. Якщо не вистачає людей, то, на думку Зеленського, потрібно дати інструмент військовим, аби це зробити. Йдеться про мобілізацію та підготовку новобранців.

"Тому закон про мобілізацію потрібен розумний і справедливий. Тобто для військових це потрібно. Не можна сказати, що їм вистачить армії. Це нечесно і несправедливо. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують", – наголосив глава держави.

Новини за темою: Антикорупційний комітет виявив низку проблем у новому законопроєкті про мобілізацію

Зеленський також прокоментував повідомлення ЗМІ про нібито втому від війни.

"Коли ми говоримо "втомленість", ми повинні розділяти ось які речі. Втомленість від війни ми не можемо собі дозволити. В іншому випадку станеться так, що хтось захищає державу. Я говорю не тільки про фронт, це і люди, які працюють, які мають бізнес, які сплачують податки. Можна втомитися під ракетами це робити, але люди продовжують... Якщо ми втомимося, ми втрати те, що маємо", – зазначив президент.

При цьому уточив, що важливо не лише захищати державу на фронті, додавши, що медики, вчителі, енергетики також важливі для оборони.

"Можна собі дозволити втомитися ввечері, але зранку доведеться захищати державу, боротися за неї, якщо хочемо її зберегти", – констатував Зеленський.

Нагадаємо, Міністерство оборони підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Раніше народний депутат Дмитро Разумков зареєстрував альтернативний (вже третій) законопроєкт щодо мобілізації. Документ пропонує розширити перелік підстав для звільнення від проходження базової військової служби та зберегти вік мобілізації на рівні 27 років.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат