USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський підписав закони, які спрощують ввезення в Україну РЕБ і деталей для бронежилетів

Йдеться не лише про ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти про звільнення від податку на додану вартість (ПДВ) і мита комплексів радіоелектронної боротьби та пластин для бронежилетів для армії. Про це йдеться в картках проєктів закону №10341 і №10342.

Згідно із проєктами, доповнюються переліки товарів оборонного призначення, що звільняються від оподаткування ввізним митом, новими кодами 8526 10 00 90 і 3926 20 00 00 (товар "фурнітура, що використовується для оснащення військових") УКТ ЗЕД.

Крім того, законопроєкти також звільняють від ПДВ радіолокаційні прилади, що класифікуються у товарній підкатегорії 8526 10 00 90 УКТ ЗЕД, що ввозяться на митну територію України та постачаються на митній території України як товари оборонного призначення.

Йдеться не лише про ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні.

Що таке система РЕБ?

РЕБ – це різновид збройної боротьби, під час якої здійснюється вплив радіоперешкодами на радіоелектронні засоби розвідки, системи зв'язку та управління потенційного супротивника для ускладнення їхньої роботи та передачі даних.

Завдання РЕ розвідки: виявлення РЕ засобів противника за їх випромінюванням, визначення їхніх координат, визначення й вивчення характеристик випромінюваних ними сигналів. Ці відомості використовують на користь військової розвідки і під час створення радіоелектронної протидії.

Раніше

20 червня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів.

28 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкти про спрощення ввезення антидронових рушниць та іншої необхідної техніки для Сил оборони України. 

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності