USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Зеленський про контрнаступ 2023 року: Плани України були на столі в Кремля ще до початку дій

Президент зауважив, що план до наступних контрнаступальних дій в України є, але деталі не зможе сказати
Зе
Президент України під час пресконференції
Джерело: скріншот

Плани українського контрнаступу 2023 року були на столі у Кремля ще до того як він почався. Про це заявив під час своєї пресконференції в Києві, де проходив форум "Україна. Рік 2024" президент України Володимир Зеленський.

Глава держави сказав, що попередній контрнаступ був не таким успішним, як очікувалося. І передусім варто думати про життя бійців, оскільки "без солдатів Україна втратить усе", навіть маючи сучасні технології.

"Скажу відверто, наші плани щодо контрнаступу восени минулого року були на столі Кремля до того, як почався контрнаступ. Крапка", – констатував український лідер.

Крім того, він сказав, що українська армія мала "кулак" для контрнаступу.

"До сьогодні з того пакета чотири бригади "голі", без техніки, про яку домовлялися". Не доїхало", – відповів Зеленський.

Водночас президент зауважив, що план до наступних контрнаступальних дій в України є, але деталі не зможе сказати. 

"Є план, чіткий, деталі не можу сказати, не маю на це права, цей план повʼязаний зі зміною керівництва, планів буде готуватись кілька, через витік інформації", – пояснив Зеленський.

І додав, що деякі речі залежать від України, а деякі – від іноземних партнерів. Через це є "затягування тих чи інших процесів".

"Головне мати план. План є. Але чим менше людей знає плани української армії, тим швидше буде перемога і неочікуваний результат для росіян", – підсумував глава держави.

Новини за темою: Буданов назвав умови, за яких Україна зможе перейти до контрнаступу у 2025 році

Чим довша війна, тим більші зміни провокує Росія

Чим довше триватиме війна в Україні, тим більші зміни провокуватиме Росія у світі. Питання полягає в тому, як довго світ це дозволятиме, зазначав раніше Зеленський на Мюнхенській конференції.

"Як довго світ дозволятиме Росії бути такою. Це головне запитання сьогодні. Чим довше ця російська агресія буде тривати, тим більшими будуть зміни, які вона провокує. Можливо, люди повинні будуть жити у світі, де локальні війни не будуть залишатися локальними. Будь-який початок війни буде нести ризики перетворення на глобальну катастрофу", – говорив глава держави.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі