USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Буданов назвав умови, за яких Україна зможе перейти до контрнаступу у 2025 році

Також, на думку начальника ГУР, Росії буде важко захопити територій Донецької та Луганської областей цього року
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Україна зможе перейти до контрнаступу на фронті, якщо вдасться вести грамотну оборону і послабити російські сили, одночасно відновлюючи свої. Про це заявив очільник ГУР МО України Кирило Буданов в інтерв'ю The Wall Street Journal.

З цим певною мірою згодні західні аналітики, пише видання. За даними Лондонського аналітичного центру Royal United Services Institute, російські сили, найімовірніше, досягнуть піку до кінця року, а у 2025 році відчуватимуть дедалі більшу нестачу боєприпасів і бронетехніки.

Водночас існує ще один фактор для переходу ЗСУ до наступальних операцій: чи буде надано додаткову підтримку з боку США, яку блокують республіканці в Конгресі.

"Чи будуть вони готові забезпечити нас припасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання", – сказав голова української розвідки.

Буданов про реалізацію цілей РФ

Очільник ГУР зазначив, що Росія зараз також стикається з проблемами. Так, за його словами, професійну російську армію було в основному знищено в перший рік вторгнення. Зараз Росія відправляє на "м'ясні штурми" непідготовлених мобілізованих.

Також він зауважив, що Росія використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виробити. Крім того, окупанти припинили бити по Україні ракетами через скорочення поставок.

На думку Буданова, Росії буде важко домогтися своєї головної стратегічної мети – захоплення всіх східних територій Донецької та Луганської областей цього року. "У них немає сил", – уточнив він.

Водночас начальник української розвідки заявив, що російська армія здатна за місяць мобілізувати 30 тисяч осіб. А зараз на фронті та біля кордонів з Україною сконцентровано близько 510 тис. ворожих військ.

Нагадаємо, раніше Буданов в інтерв’ю французькому виданню Liberation наголосив, що ситуація на полях битв російсько-української війни наразі є важкою, втім, не критичною.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат