USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Депутати звільнили від мита та ПДВ антидронові рушниці та високотехнологічні тепловізори

Тепер закони має підписати президент
Тепловізор
Джерело: відкриті джерела
Верховна Рада ухвалила законопроєкти про спрощення ввезення антидронових рушниць та іншої необхідної техніки для Сил оборони України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Йдеться про законопроєкти №9467 та 9468, за них проголосували у цілому.

Цими рішеннями парламент звільнив від ПДВ та мита антидронові рушниці, тепловізійні монокуляри, які оснащені інфрачервоним детектором з вбудованою функцією камери, та бінокуляри з функцією далекоміра.

Також Верховна Рада проголосувала за негайне підписання спікером цього закону. Після цього його має підписати президент.

Антидронова рушниця – пристрій, який генерує завади, що "давлять" канал зв’язку між дроном противника та його пультом управління. Антидрон-комплекс блокує телеметрію, відеопередачу та супутники між оператором і дроном. Оператор не може здійснювати керування коптером, а дрон без супутників втрачає можливість орієнтування в просторі.
 
Читайте також:
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки