USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський підписав закон про цивілізований лобізм

Документ набирає чинності через два місяці після початку функціонування Реєстру прозорості від НАЗК
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про лобізм, який спрямований на реалізацію рекомендацій Єврокомісії щодо вступу України до ЄС.

Прийнятим законом передбачається створення Реєстру прозорості, власником та адміністратором якого є Національне агентство із запобігання корупції.

До Реєстру особою, яка має намір зареєструватися як суб'єкт лобістської діяльності та/або суб'єкт адвокації, вноситься чіткий перелік інформації.

До Реєстру вносяться відомості про лобістські контракти, джерела фінансування, клієнтів та бенефіціарів здійснення лобіювання та суб'єкта лобіювання.

Визначено, що відомості, що вносяться до нього, є публічними. Доступ до Реєстру прозорості – відкритий та безкоштовний.

Доопрацьований законопроєкт враховує пропозиції, надані коаліцією громадських організацій, зокрема про адвокацію. Адвокація – не лобізм, і це зафіксовано у проєкті закону.

Закон набирає чинності через два місяці після початку функціонування Реєстру прозорості від НАЗК, але не пізніше 1 січня 2025 року.

Нагадаємо, у лютому цього року Верховна Рада ухвалила закон про доброчесне лобіювання (законопроєкт №10337). "За" проголосували 236 нардепів.

22 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що переговорний процес щодо вступу України до Європейського Союзу можна почати вже до червня цього року. За його словами, це буде найкращим сигналом усім, хто не вірить в Європу і в те, що наше єднання справді міцнішає.

Раніше ми повідомляли, що лідери Євросоюзу погодилися почати переговори про членство з Україною.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський