USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Збройний завод Nammo у Фінляндії уп'ятеро збільшить випуск снарядів через війну в Україні

Артснаряди відіграють ключову роль у фінській допомозі Україні
боєприпаси
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Завод з виробництва боєприпасів компанії Nammo Lapua у Фінляндії цьогоріч збільшить випуск своєї продукції вп'ятеро через війну в Україні. Про це повідомляє Yle.

Завод, що випускає корпуси для артилерійських снарядів, розташований у фінському місті Састамала. 

"П'ятикратне збільшення виробництва на ньому пов'язане з війною в Україні: артснаряди відіграють ключову роль у фінській допомозі Україні, а також у поповненні запасів країн ЄС, які раніше передали боєприпаси Україні зі своїх складів", – йдеться у дописі.

Nammo також подала заявку на участь у проєкті Європейського Союзу щодо збільшення виробництва боєприпасів. У разі успіху компанія будуватиме новий завод.

Що відомо про Nammo?

Nammo (повністю – Nordic Ammunition Company) – спільна норвезько-фінська компанія, що спеціалізується на виробництві боєприпасів.

Акції компанії в рівних частках належать Міністерству торгівлі та промисловості Норвегії та фінській оборонній корпорації Patria.

Новини за темою: Прем’єр Фінляндії пообіцяв Україні допомогу у війні проти РФ

Допомога Фінляндії Україні

Уряд Фінляндії вніс до парламенту свою пропозицію щодо доповнення проєкту бюджету на 2024 рік – це збільшення допомоги для України. Влада пропонує збільшити на 95,7 млн євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024–2028 років для покриття витрат на заміну закупівель 19-го комплекту обладнання для України.

Бюджетні асигнування на 2024 рік становитимуть 20,7 млн євро, внаслідок чого стелю мандата доведуть до 1 451 млн євро. У межах підготовки фінського національного плану реконструкції України визначили фінансові рішення, що сприятимуть участі фінських компаній у відновленні України.

Також Гельсінкі нададуть Києву черговий пакет оборонної допомоги. Відповідне рішення ухвалив президент країни за пропозицією уряду. 

І це вже 21-й пакет військової допомоги Україні від Фінляндії з початку повномасштабного вторгнення, вартість якого, за оцінкою міністерства, становить приблизно 106 мільйонів євро.

"Фінляндія налаштована на підтримку України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість пакетів оборонного обладнання, які ми вже поставили, становить 1,6 мільярда євро", – зазначив міністр оборони Антті Кайкконен.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат