USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Прем’єр Фінляндії пообіцяв Україні допомогу у війні проти РФ

Політик додав, що Фінляндія продовжить активну роботу для сприяння Україні в успішній євроінтеграції
Петтері Орпо й Володимир Зеленський
Петтері Орпо й Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, звернувшись до свого народу з новорічним привітанням, згадав і про криваву війну, яка вже майже два роки повномасштабно триває в Україні. І зазначив, що Гельсінкі продовжать надавати всебічну підтримку Києву й у 2024 році, цитує слова політика урядовий сайт.

"Наші рішення на національному рівні, такі як збільшення потужностей із виробництва важких боєприпасів, дозволяють підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Водночас зміцнюємо нашу власну обороноздатність", – сказав Орпо.

Політик додав, що Фінляндія продовжить активну роботу для сприяння Україні в успішній євроінтеграції.

"Початок переговорів щодо вступу з Україною надсилає сигнал надії українському народу: Україна може приєднатися до європейської родини, і її місце – в ЄС", – резюмував глава фінського уряду.

Допомога Фінляндії Україні

Уряд Фінляндії вніс до парламенту свою пропозицію щодо доповнення проєкту бюджету на 2024 рік – це збільшення допомоги для України. Влада пропонує збільшити на 95,7 млн євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024–2028 років для покриття витрат на заміну закупівель 19-го комплекту обладнання для України.

Бюджетні асигнування на 2024 рік становитимуть 20,7 млн євро, внаслідок чого стелю мандата доведуть до 1 451 млн євро. У межах підготовки фінського національного плану реконструкції України визначили фінансові рішення, що сприятимуть участі фінських компаній у відновленні України.

Також Фінляндія надасть Україні черговий пакет оборонної допомоги. Відповідне рішення ухвалив президент країни за пропозицією уряду. 

І це вже 21-й пакет військової допомоги Україні від Фінляндії з початку повномасштабного вторгнення вартість якого, за оцінкою міністерства, становить приблизно 106 мільйонів євро.

"Фінляндія налаштована на підтримку України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість пакетів оборонного обладнання, які ми вже поставили, становить 1,6 мільярда євро", – зазначив міністр оборони Антті Кайкконен.

Новини за темою: Фінляндія збирається виготовляти снаряди для України
Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?