USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Фінляндія відправить Україні оборонну техніку на 106 мільйонів євро

Президент Фінляндії ухвалив це рішення на підставі пропозиції уряду
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Фінляндія надасть Україні черговий пакет оборонної допомоги. Відповідне рішення ухвалив президент країни за пропозицією уряду. Про це інформує Міністерство оборони Фінляндії.

Там зазначили, що це вже 21-й пакет військової допомоги Україні від Фінляндії з початку повномасштабного вторгнення. Його вартість, за оцінкою міністерства, становить приблизно 106 мільйонів євро.

"Фінляндія налаштована на підтримку України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість пакетів оборонного обладнання, які ми вже поставили, становить 1,6 мільярда євро", – зазначив міністр оборони Антті Кайкконен.

Також у відомстві наголосили, що фінська сторона не розголошує подробиць щодо вмісту пакета і термінів його відправлення в Україну "з оперативних міркувань та для забезпечення безпечної доставки допомоги".

Раніше повідомлялося, що влада Фінляндії планує почати виробництво артилерійських боєприпасів для України. Відповідне рішення мають прийняти до Різдва.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот