USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

В Україні запустять "Залізний полігон" для випробування зброї

Відкриття "Залізного полігону" дозволить скоротити час виробництва нового озброєння для ЗСУ
зброя
Джерело: відкриті джерела

У травні в Україні почне роботу "Залізний полігон", на якому українські виробники зможуть провести випробування зразків зброї на будь-якій стадії їх готовності. Про це розповів заступник головнокомандувача Збройних сил України полковник Андрій Лебеденко, передає "Інтерфакс-Україна" та "Суспільне".

За його словами, це спільний проєкт ЗСУ та Міністерства стратегічних галузей промисловості.

"Ми хочемо створити цей полігон, який дозволить виробнику отримати доступ до фахової оцінки його виробу, спрямувати його методологією всіх випробувань, забезпечити майданчиком та відповідними засобами для оцінки характеристик тих чи інших засобів, надати допомогу в оформленні документів", – розповів Лебеденко.

За його словами, на "Залізному полігоні" виробники зможуть випробувати зразки зброї на будь-якій стадії готовності. При цьому, комунікації щодо резервування часу і дати випробувань забезпечуватимуть ЗСУ.

"У нас стоїть план, щоб через місяць він (полігон, – ред.) почав працювати", – зазначив заступник головнокомандувача ЗСУ.

Він також додав, що чинна система передбачає більш складні процедури для оформлення доступу до випробувань на полігонах для приватних виробників різних видів озброєння.

В рамках "Залізного полігону" планується відкрити три напрямки: по роботизованих системах, безпілотниках та системах РЕБ.

"Будь який виробник на будь-які стадії виробництва його зразка має можливість звернутись до ЗСУ і отримати час та дату коли він зможе прибути (до полігону, – ред.) зі своїм зразком", – сказав Лебеденко.

За його словами, відкриття "Залізного полігону" дозволить скоротити час виробництва нового озброєння для ЗСУ.

До речі

Раніше віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що українські дрони аналоги "Ланцет" пройшли попередні випробування та готуються до перших бойових випробувань.  

Також у 2024 році Україна планує прийняти на озброєння нові вітчизняні розробки зброї: системи роботизованого мінування, мінний трал, нову версію БПЛА "Лелека", FPV дрони зі збільшеним захистом від РЕБ та інше.

Читайте також:
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський