USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки

Ці рішення ухвалені на спільній зустрічі прем'єр-міністра України Дениса Шмигала та його чеського колеги Петра Фіали
Шмигаль Світовий банк_7

Денис Шмигаль

Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

За результатами зустрічі двох прем'єрів досягнуто домовленості по двох оборонних угодах. Так, Україна та Чехія домовилися про будівництво в Україні патронного заводу, а також про виготовлення чеською компанією штурмових гвинтівок на території України. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції зі своїм чеським колегою Петром Фіалою.

"В Україні буде побудований новий патронний завод - угода підписана між Sellier & Bellot та "Укроборонсервіс", - розповів Шмигаль.

Крім цього, чеська компанія Colt CZ Group підписала угоду з українським підприємством про виробництво на території України штурмових гвинтівок. Глава українського уряду з міркувань безпеки не назвав українську сторону, яка взялася за співпрацю.

Також керівники урядів обговорили постачання для ЗСУ нових видів озброєння, підготовку та реабілітацію військових та нові спільні проекти.

Чеська ініціатива

У середині лютого президент Чехії Петр Павел повідомив, що його країна виявила 800 тисяч артилерійських боєприпасів, які можна придбати для України. Він уточнював, що для цього необхідне фінансування.

Прага виконує роль посередника з країнами, які готові фінансувати купівлю боєприпасів для України. Боєприпаси хочуть купити за межами Євросоюзу. Це був запасний план, оскільки блок не виконав свою обіцянку передати українським захисникам мільйон снарядів до березня.

На початку березня стало відомо, що союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в межах ініціативи Чехії. Точні терміни подачі залежатимуть від контрактів і графіків поставок. Минулого місяця в Україну прибула перша партія боєприпасів, які закупили в межах чеської ініціативи. 

Читайте також:
Литва виділяє Україні 10 млн євро на закупівлю ракет-дронів Литва виділяє Україні 10 млн євро на закупівлю ракет-дронів "Паляниця"
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Умєров назвав пріоритети України на засіданні Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"
ЗСУ отримають новий вітчизняний БТР ЗСУ отримають новий вітчизняний БТР "Хорунжий": Міноборони схвалило поставки