USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

"Зброї буде більше": Шольц, Макрон і Туск провели зустріч, де обговорили допомогу Україні

Зокрема, союзники пообіцяли разом працювати над поставками на Україну далекобійної ракетної артилерії
Канцлер Німеччини Олаф Шольц, французький президент Еммануель Макрон і прем'єр Польщі Дональд Туск
Джерело: AP photo

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у Берліні провів зустріч із французьким президентом Еммануелем Макроном і прем'єром Польщі Дональдом Туском. Після зустрічі глава німецького уряду заявив, що Україна отримає більше зброї. Про це повідомляє France24.

"Допомога союзників триватиме стільки, скільки буде потрібно", - заявив Шольц, додавши, що "російський президент повинен знати, що ми не припинимо нашу підтримку України".

Водночас польський прем'єр зазначив, що зустріч відбулася в умовах єдиної позиції щодо України. Він також наголосив на важливості мобілізувати всю Європу, щоб надати Києву таку необхідну допомогу.

За словами Шольца, союзники також будуть разом працювати над поставками на Україну "далекобійної ракетної артилерії" через уже оголошену коаліцію далекобійного озброєння. При цьому канцлер не згадав ракети Taurus під час пресконференції.

Шольц також сказав, що країни купуватимуть більше зброї для України на світовому ринку. Канцлер підкреслив, що вони разом із партнерами нарощуватимуть виробництво зброї і в самій Україні.

Як відомо, ракети Taurus українська сторона просить у Німеччини вже кілька місяців. Однак у Берліні категорично проти їхніх поставок Києву.

Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. На його думку, це може втягнути його країну у війну з Росією. 

Нещодавно Шольц заявив, що авіаційні крилаті ракети Taurus належать до озброєнь, для контролю над якими потрібні німецькі військовослужбовці, тому постачання таких ракет Україні виключене. 

Варто зазначити, що між Макроном і Шольцем відчувалася напруга після того, як французький президент заявив про потенційні плани відправити свої війська в Україну. Також французький лідер закликав канцлера Німеччини передати Україні далекобійні ракети.

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?