USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Заволодіння аеропортом "Одеса": Суд обрав запобіжний ще одному підозрюваному у справі бізнесмену

Фігурант має сплатити заставу у понад 120 млн гривень
1
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному бізнесмену, якого підозрюють у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об’єкта – КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності. Про це ідеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,780 млн гривень", – зазначають у САП.

Крім того, на підозрюваного поклали наступні процесуальні обов’язки:

  • прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду;
  • не відлучатися з м. Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі не називають прізвище підозрюваного. Втім, за даними Центру протидії корупції та низки ЗМІ, йдеться про одеського бізнесмена Алекса Боруховича (Олександра Грановського).

Раніше Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному з бізнесменів, якого підозрюють у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об’єкта – КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності. Тоді, за даними ЗМІ, йшлося про бізнесмена Бориса Кауфмана.

Повідомлялося, що суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн гривень застави.

Що відомо про справу?

У САП нагадали, що 29 серпня 2023 року було повідомлено про справу у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкта – КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності п'яти особам, серед яких колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два відомих в регіоні бізнесмена.

"Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Колишньому міському голові Одеси додатково інкриміновано ч. 2 ст. 366 КК України", – ідеться у повідомленні.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Міністр агрополітики Сольський, якого раніше взяли під варту, вийшов під заставу майже у 76 мільйонів гривень. Оновлено Міністр агрополітики Сольський, якого раніше взяли під варту, вийшов під заставу майже у 76 мільйонів гривень. Оновлено