USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Затримка допомоги Україні від США дає російській армії достатньо можливостей на фронті, – ISW

Зокрема, окупанти відчувають гнучкість у проведенні наступальних операцій
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Постійні затримки США з наданням безпекової допомоги Україні обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції, надаючи російським військам гнучкість у проведенні наступальних операцій. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, ця динаміка для російських військ може призвести до оперативно значущих успіхів у майбутньому.

"Росія та Україна беруть участь у постійних перегонах інновацій та адаптації у сфері протиповітряної оборони, в якій Росія продовжує коригувати час, масштаби, склад і цілі своїх ударів, намагаючись проникнути в систему протиповітряної оборони України", – кажуть в ISW.

Значні затримки в наданні військової допомоги з боку Сполучених Штатів вже призвели до дефіциту запасів зенітно-ракетних комплексів України і перешкоджають здатності України адаптуватися до еволюції російських ударних комплексів.

Обмежена кількість систем протиповітряної оборони та перехоплювачів змушує Україну ухвалювати складні рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими та фронтовими районами, залишаючи фронтові війська значною мірою вразливими до російських повітряних атак.

Новини за темою: Лідери партій у Конгресі дійшли "консенсусу" щодо питання допомоги Україні та Ізраїлю, – сенатор Шумер

Там також наголошують, що тільки США можуть швидко надати Україні системи протиповітряної оборони в обсязі, необхідному для значного поліпшення можливостей протиповітряної оборони України.

Коливання навколо військової допомоги Україні у Сполучених Штатах Америки тривають уже кілька місяців. За цей час українська армія зіткнулася з дефіцитом озброєння і змушена була відійти з Авдіївки.

Як відомо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Проте через два місяці спікер Палати представників США Майк Джонсон оприлюднив свій план із просування іноземної допомоги, представивши чотири окремі законопроєкти, що стосуються допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на пропозицію спікера Джонсона, заявивши, що  якщо Штати ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, що не включатиме кошти для України, це буде ганьбою світу та демократії.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів