USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Лідери партій у Конгресі дійшли "консенсусу" щодо питання допомоги Україні та Ізраїлю, – сенатор Шумер

Законодавці сподіваються, що питання можна буде вирішити вже цього тижня
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Президент США Джо Байден і лідери Конгресу провели розмову, під час якої дійшли "консенсусу" в питанні швидкого виділення допомоги Україні та Ізраїлю. Про це заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, передає ABC.

Під час пресконференції сенатор висловив "надію", що цього тижня можна "щось зробити, щоб допомогти обом країнам".

У неділю, 14 квітня, Байден поспілкувався з лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в Палаті представників Хакіемом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем МакКоннеллом.

За словами Шумера, найкращий спосіб спрямувати допомогу Україні та Ізраїлю – це розглянути й ухвалити Палатою представників схвалену Сенатом додаткову програму національної безпеки, яка включає допомогу обом цим країнам. Йдеться про ухвалений Сенатом у лютому пакет на 95 мільярдів доларів, який Джонсон досі не виніс на голосування.

Новини за темою: У Конгресі США терміново проголосують підтримку Ізраїлю: Чого чекати Україні

Також AXIOS пише, що республіканці Палати представників уперше проведуть зустріч у понеділок увечері перед першим голосуванням цього тижня "щодо нещодавнього нападу Ірану на Ізраїль і додаткового фінансування оборони".

Водночас Bloomberg із посиланням на слова спікера Майка Джонсона повідомляє, що найближчими днями Палата представників може проголосувати за законопроєкт про допомогу Ізраїлю – можливо, пакет міститиме також і кошти для України.

Допомога Україні

Як відомо, коливання навколо військової допомоги Україні у Сполучених Штатах Америки тривають уже кілька місяців. За цей час українська армія зіткнулася з дефіцитом озброєння і змушена була відійти з Авдіївки.

Однак варто нагадати, що 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Для того щоб законопроєкт набув чинності, його має схвалити Палата представників та підписати президент Джо Байден. Республіканці в Конгресі Сполучених Штатів блокують рішення саме за допомогою допомоги Україні.

Уже 13 квітня кандидат у президенти США Дональд Трамп, який справив значний вплив на республіканців, натякнув, що підтримає продовження фінансування допомоги Україні. Однак республіканець вважає, що допомога має бути не у вигляді "подарунка", а у форматі позики.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію