USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Запорізька область пережила "рекорд" ворожих атак – 224 обстріли за добу

Зафіксовано 34 руйнування цивільних об'єктів
Запоріжжя
Джерело: відкриті джерела

Запорізька область пережила черговий "рекорд" ворожих атак – лише за останню добу 224 обстріли по 21 населеному пункту. Зафіксовано 34 руйнування цивільних об'єктів. Про це повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух

"Жорстокість загарбника не має меж та не перестає жахати. Прийшовши у цивілізовану країну, варвари нищать інфраструктуру, під постійною загрозою життя мирних українців, що знаходяться на лінію вогню", – написав він.

Про локальні наступальні дії на Запорізькому напрямку повідомляють аналітики Інституту дослідження війни.

Раніше українська розвідка також попереджала, що новий напрям російського наступу може бути на Запоріжжі. Там останнім часом посилилися ракетні обстріли і атакувальні спроби противника.

Окупанти намагаються "відсунути" лінію фронту далі від "сухопутного коридору" з Криму на Донбас, щоб далекобійна HIMARS не могла дістати окупаційні військові об'єкти.

Крім того, за минулу добу окупанти завдавали удару по Краматорську, знову по цивільній інфраструктурі. 

В Сумській області вісім раз була обстріляна Краснопільська громада з мінометів, а також рашисти скинули вибухівку з безпілотника на кордоні. 

В Харківській області росіяни обстрілювали з мінометів, артилерії та РСЗВ низку населених пунктів. Були пошкоджені школа-інтернат, приватні та багатоповерхові будинки, автомобілі. 

Херсонську область обстрілювали з артилерії, РСЗВ, мінометів та безпілотників. Загибла одна людина, ще троє дістали поранень. Снаряди влучили в жилі будинки в самому Херсоні. 

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова