USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Залізний Порт і Джанкой: У "Дії" запустили нові військові облігації

За облігаціями Залізний Порт ставка становить від 16,25%
військові облігації

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У застосунку "Дія" запустили нові військові облігації: Залізний Порт, Асканія-Нова, Джанкой та Керч. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

"Підтримуйте державу та отримуйте прибуток – купуйте нові військові облігації в "Дії". Залізний Порт, Асканія-Нова, Джанкой, Керч – міста, відомі кожному українцю. Також скучили за ними? Допоможіть Силам оборони швидше їх повернути – купуйте нові військові облігації в "Дії", щоб підтримати військових й економіку та отримати прибуток", – закликали в Мінцифри.

Які ставки?

За облігаціями Залізний Порт – ставка від 16,25%, дата виплати – 05.06.2024.

За облігаціями Асканія-Нова – ставка від 16,50%, дата виплати – 20.11.2024.

За облігаціями Джанкой – ставка від 17,96%, дата виплати – 23.07.2025.

За облігаціями Керч – ставка від 18,00%, дата виплати – 15.10.2025.

Військові облігації

Україна розвиває свій внутрішній ринок облігацій. Минулого року уряд зайняв 10 млрд доларів через продаж місцевих облігацій.

Військові облігації – це різновид облігацій внутрішньої державної позики. Тобто це цінні папери, які випускає держава під час воєнного стану, щоб покрити дефіцит у бюджеті. Загалом у 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін вже залучив понад 165 млрд гривень. 

Новини за темою: У 2023 році на сектор безпеки та оборони виділили понад півтора трильйона гривень

Водночас Кабмін шукає варіанти для оплати запланованого збільшення військових витрат. Йдеться про лобіювання міжнародної допомоги, реструктуризацію існуючих боргів, а також про початок дистанційного продажу військових облігацій приватним особам за кордоном.

"Зіткнувшись зі щонайменше ще одним роком бойових дій і дефіцитом бюджету в понад 40 мільярдів доларів, у 2024 році український уряд розглядає можливість продажу військових облігацій корпораціям і приватним особам за кордоном, щоб отримати кошти для збільшення витрат на оборону", – пише The Wall Street Journal.

Відтак, ICU запустив програму за погодженням з урядом щодо віддаленого продажу українських державних облігацій фізичним особам за кордоном, особливо у Західній Європі. 

Читайте також:
Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги