USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Окупанти частково відновили радянський склад ядерної зброї в Криму

Проте випадків перевезення ядерної зброї не зафіксовано
Вхід в Феодосію-13
Вхід в "Феодосію-13"
Джерело: відкриті джерела

В тимчасово окупованому Криму росіяни частково відновили радянський склад ядерної зброї "Феодосія-13". Проте поки його використовують як склад для зберігання звичайних боєприпасів армії РФ. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Крім того, джерело повідомило, що в Криму відсутні об’єкти, на яких окупанти розміщують ядерну зброю. А також не було зафіксовано випадків перевезення зазначеної зброї.

Передісторія

У січні 2023 року представник ГУР МОУ Андрій Черняк повідомляв, що окупанти у Криму працювали попередні роки над відновленням складу ядерної зброї на території півострова.

У відомстві зазначили, що носіями тактичної ядерної зброї можуть бути літаки, вертольоти, а також підводні човни, кораблі, катери, що розміщуються в Криму.

Крім того, повідомляється, що російські повітряно-космічні сили мають ядерні боєприпаси військово-повітряних сил (бойові частини крилатих ракет авіаційного базування, авіаційні бомби та авіаційні морські міни), носіями яких можуть бути штурмові та бомбардувальні літаки оперативно-тактичної авіації (Су-25СМ3. Су-24М. Cy-34. MіГ -31К).

Що відомо про склад "Феодосія-13"?

Це радянський склад ядерної зброї в урочищі Кизилташ (Червоний камінь), Крим, неподалік Судака. Феодосія-13 будувався у 1951–1953 рр. Куратор будівництва об'єкта – глава Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) Лаврентій Берія.

Коли РФ може застосувати ядерну зброю?

Російський диктатор Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що згідно з доктриною дозволяє йому застосувати ядерну зброю.

Читайте також:
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW
РФ, імовірно, перекинула на Курщину війська, які мали наступати на Покровському напрямку, – ISW РФ, імовірно, перекинула на Курщину війська, які мали наступати на Покровському напрямку, – ISW
Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп