USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

15 років в’язниці отримав кримчанин, який воював проти ЗСУ

У березні 2024 року українські захисники взяли чоловіка в полон
Засуджений кримчанин
Засуджений кримчанин
Джерело: Офіс Генерального прокурора

До 15 років за ґратами в Україні засудили кримчанина, який воював проти ЗСУ на Куп’янському напрямку. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

"За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури жителя АР Крим визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та добровільній участі громадянина України в збройному формуванні держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Його засуджено до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що у лютому 2024 року чоловік, перебуваючи в Москві, добровільно прибув до військового комісаріату та підписав контракт із міноборони РФ про проходження військової служби. Його зарахували на посаду стрілка до одного з батальйонів 1 мотострілецького полку 2 мотострілецької дивізії збройних сил РФ.

"Після військової підготовки в навчальному центрі поблизу воронежа обвинувачений у складі збройного формування перетнув державний кордон України та воював проти ЗСУ на Куп’янському напрямку Харківщини", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що чоловік здійснював окупацію захоплених територій, виконував накази командирів збройних сил рф, облаштовував та укріплював блокпости.

У березні 2024 року українські захисники взяли чоловіка в полон.

Нагадаємо, минулого року суд в Україні заочно ухвалив обвинувальний вирок щодо так званого глави "ДНР" Дениса Пушиліна та призначив йому покарання у вигляді 15 років тюремного ув’язнення.

За інформацією прокуратури, так званого очільника "ДНР" заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років й конфіскацією майна.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС