USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Захищають Крим та лінію фронту. Ігнат розповів про "дірки" у російській ППО

Росіяни наситили системами ППО Крим та фронт, далі - є прогалини
Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Джерело: відкриті джерела

Росіяни стягнули сили ППО у Крим та на передову, але прибрали їх з регіонів РФ. Про це в інтерв'ю Focus розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Те, що вони лінію зіткнення ним наситили - 100%, те, що Крим насичений - 200%. Але бачите, що решта російської території не так вже і насичена засобами ППО", - каже Ігнат.

Він назвав регіони РФ, де ППО загарбників встановлена не так "густо".

"Там взагалі прохідний двір. Москва, Петербург, бункери Путіна будуть чимось захищені більш-менш, але дрони українського виробництва долітають і до Москви, і до Пітера, і до інших нафтобаз. Це дуже добрий знак", - сказав речник.

Він додав, що росіяни відчувають все більш гіркий присмак війни.

"Росіяни думали, що "СВО идет по плану", що війна їх не торкнеться. Тепер торкається всіх. Це отримували і ми, на жаль, протягом цих двох років — пожежі, руйнування і смерті. Тепер отримають і вони. Мені б хотілося, щоб мільйон українських дронів полетіло і поклало їх до Уралу, але ми ж розуміємо, що можливості не безмежні і у нас, і у країн-партнерів", - підсумував Юрій Ігнат.

Новини за темою: ГУР МОУ атакувало дронами Смоленський авіаційний завод, – джерела

Нагадаємо, у РФ заявили, що в ніч проти 18 січня дрони атакували Петербурзький нафтовий термінал на території Ленінградської області. В українських спецслужбах розповіли, що відтепер військові об'єкти Санкт-Петербурга та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил. А атака БпЛА на нафтовий термінал це – спецоперація ГУР.

Восени минулого року РФ перемістила свої стратегічні системи С-400 з Калінінграда на фронт в Україну. Це сталося після значних втрат, повідомляє розвідка Міноборони Британії.

Раніше ми писали, що на початку жовтня минулого року СБУ уразила російський комплекс ППО С-400 біля Бєлгорода. А 14 вересня контррозвідка СБУ та Військово-морські сили України провели унікальну операцію біля окупованої Євпаторії. Як повідомили джерела "РБК-Україна", захисники знищили російський комплекс ППО С-400 "Тріумф" вартістю 1,2 млрд доларів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат