USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Загальна кількість військових втрат України і Росії становить майже півмільйона осіб, - NYT

Кількість російських втрат значно вища
ЗСУ, війна
Джерело: Генштаб ЗСУ

Загальна кількість українських і російських військовослужбовців, убитих або поранених від початку війни в Україні, становить майже 500 тисяч осіб. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на офіційних осіб США.

Цифри втрат, як і раніше, важко оцінити, оскільки вважається, що Москва зазвичай занижує кількість убитих і поранених на війні, а Київ не розкриває офіційні дані.

За офіційними даними, військові втрати Росії наближаються до 300 000 осіб. У це число входить до 120 тисяч загиблих і від 170 тисяч до 180 тисяч поранених військовослужбовців. Російські цифри затьмарюють українські, які офіційні особи оцінюють приблизно в 70 000 убитих і від 100 000 до 120 000 поранених.

При цьому там помітили, що росіян на полі бою більше, ніж українців майже втричі, а в Росії більше населення, з якого можна поповнити свої лави.

"В Україні налічується близько 500 000 військовослужбовців, включно з діючою, резервною та воєнізованою частинами. У Росії їх майже втричі більше: 1 330 000 військовослужбовців, резервістів і воєнізованих формувань, більшість з яких належить до групи Вагнера", - вважають аналітики.

Остання публічна оцінка втрат адміністрацією Байдена була зроблена в листопаді, коли генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив, що від початку війни в лютому 2022 року з кожного боку було вбито або поранено понад 100 000 військовослужбовців.

Але це число різко зросло взимку і навесні, коли дві країни перетворили східне місто Бахмут на поле смерті. За словами офіційних осіб США, протягом багатьох тижнів щодня гинули і отримували поранення сотні військовослужбовців.

"Росіяни зазнали важких втрат, як і українці, які намагалися утримати кожен дюйм землі, перш ніж залишити місто в травні", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше The Washington Post зазначав, що вйськове командування України сповільнило темп українського наступу для зменшень втрат на полі бою.

Цікаво, що нещодавно видання The New York Times з посиланням на американських аналітиків писало, що  впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на основних напрямках.

 
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров