USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

За очільника АМКУ Кириленка внесли 30 млн гривень застави

Тепер він зобов’язаний носити електронний браслет
Павло Кириленко
Павло Кириленко
Джерело: відкриті джерела

За голову Антимонопольного комітету України Павла Кириленка внесли заставу у розмірі 30 млн гривень. Про це поінформувала речниця Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олеся Чемерис, передає "РБК-Україна".

Хто саме вніс заставу, не повідомляється.

Тепер він зобов’язаний носити електронний браслет.

Справа Кириленка

Нагадаємо, у березні цьогоріч "Схеми" опублікували розслідування, згідно з яким сім'я Павла Кириленка протягом 2020–2023 років придбала нерухомості та автомобілів на суму понад 70 мільйонів гривень.

А 25 березня САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження проти глави Антимонопольного комітету за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Вже 1 квітня Павло Кириленко після розслідування журналістів "Схем" задекларував квартиру на 200 квадратів у Києві, у якій мешкає разом із сім'єю. Зазначалося, що тоді йшлося про чотирикімнатну квартиру на 200 квадратних метрів. Як з'ясувалося, її вартість становить 6,2 мільйона гривень.

У середині серпня 2024 року НАБУ повідомило, що діючому голові Антимонопольного комітету України та колишньому начальнику Донецької обласної військової адміністрації Павлу Криленку оголосили підозру у незаконному збагаченні на понад 56 млн гривень.

Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень та декларуванні недостовірної інформації. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідство встановило, що він, обіймаючи впродовж 2020–2023 років посаду очільника Донецької ОДА, набув 21 об’єкт нерухомого майна. При цьому все майно він переписував на родичів своєї дружини. Загальна вартість активів – 61,7 млн гривень. Причому ані у Кириленка з дружиною, ані у родичів таких грошей не було.

Серед такого майна:

  • сім квартир в елітних житлових комплексах у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 квадратів;
  • будинок на понад 220 квадратів та 2 земельні ділянки під Києвом;
  • два гаражних бокси;
  • шість машиномісць;
  • три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 квадрати;
  • автомобіль ВМW Х3.

28 серпня Вищий антикорупційний суд призначив голові Антимонопольного комітету України Павлу Кириленку заставу у розмірі понад 30 млн гривень.

Читайте також:
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави