USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Ексзаступнику керівника ОП Смирнову оголосили підозру

Колишнього заступника Єрмака підозрюють у незаконному збагаченні
Заступник керівника ОП Андрій Смирнов
Джерело: Цензор.Нет

Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру колишньому заступнику керівника офісу президента України Андрію Смирнову. Про це повідомляє НАБУ.

У лютому 2023 року журналісти з’ясували, що за 2022 рік брат на той час заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринкову, загальною сумою чверть мільйона доларів.

Повідомлялося, що брати не змогли дати однозначну відповідь, звідки взялись гроші на покупки, і чому ціни занижені. 29 березня президент Володимир Зеленський звільнив заступника голови Офісу президента Андрія Єрмака Андрія Смирнова.

Смирнов прокоментував підозру та обшуки

Колишній заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов підтвердив, що отримав підозру від НАБУ. Також у нього провели обшук.

"Підтверджую інформацію ЗМІ про вручення мені повідомлення про підозру. Підозра не від СБУ, а від НАБУ. Це перше. Друге. Подія, давно очікувана мною з огляду на те, що її анонсували майже за пів року до сьогоднішнього дня усіма можливими способами. Вручення підозри та обшук відбулися швидко та делікатно – до детективів зауважень немає. Для мене нічого незвичного не відбулося. Такі вже в нас сучасні реалії політики. Переконаний в своїй правоті і буду доводити її всіма доступними способами", – заявив Смирнов в інтерв'ю "Українській правді".

Смирнова підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн, – НАБУ

Відомство не називає дані підозрюваного, однак зазначає, що у період з 2020-го по 2022 рік посадовець набув активи вартістю 17,1 млн гривень, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн гривень.

Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн гривень.

Йдеться про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

"Щоб приховати наявність цього майна, посадовець оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе", – повідомляє НАБУ.

Смирнова притягнуть до відповідальності за ст. 368-5 КК України, наразі його вина не доведена.

У березні минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала досудове розслідування, пов'язане з можливим корупційним злочином, до якого може бути причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов.

Читайте також:
У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ
НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка
Нардепу Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі Нардепу Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі
Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню "зливів"