USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Єврокомісія провела третій тендер спільних закупівель газу

Пропозиція на тендері дещо перевищувала попит і становила 18,1 млрд куб. м
Газ
Газ
Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія провела третій тендер із загальних закупівель газу на 16,49 млрд куб. м, у якому взяли участь 39 країн. Про це на брифінгу у Брюсселі повідомив заступник голови ЄК Марош Шефчович.

Так, за підсумками трьох раундів роботи Енергетичної платформи Європейського Союзу закупили понад 44 млрд куб. м палива. 

"Третій тендер із загальних закупівель газу закрився в середу з відмінними результатами. Цей раунд приніс нам рекорд загального попиту 16,49 млрд куб. м з боку 39 європейських країн", - сказав Шефчович.

І додав, що пропозиція на тендері дещо перевищувала попит і становила 18,1 млрд куб. м.

Загалом ця угода підтверджує успішну відмову Європейського союзу від російського палива, наголосив заступник ЄК.

Новини за темою: 40 іноземних компаній транспортують газ для зберігання в Україні, – ОГТСУ

Раніше

Єврокомісія готується виділити Угорщині мільярди євро з фондів ЄС, які наразі заморожені через проблеми з верховенством права в країні, щоб забезпечити підтримку Будапешта у питанні збільшення бюджету Євросоюзу та надання значної фінансової допомоги Україні. Про це повідомляє Financial Times.

Якщо заморожені ще торік у грудні кошти будуть розблоковані, це стане перемогою прем'єр-міністра Віктора Орбана, який пообіцяв блокувати будь-яке збільшення бюджету Європейського Союзу доти, доки Угорщина не отримає доступ до нього.

У грудні минулого року ЄС заморозив 22 млрд євро з фондів згуртування, виділених Угорщині. Це відбулось після того, як Брюссель вирішив, що Будапешт не дотримується правил захисту прав людини і верховенства права. 

Читайте також:
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро