USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

40 іноземних компаній транспортують газ для зберігання в Україні, – ОГТСУ

У цьому сезоні ОГТСУ уклав 25 нових договорів на надання транспортних послуг для нерезидентів, а їх загальна кількість перевищує 130
газ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З квітня по вересень поточного року 40 закордонних компаній транспортують газ для зберігання в Україні. До переліку цих клієнтів входять найбільші європейські трейдери. Про це повідомляють в пресслужбі ОГТСУ.

Зазначається, що у цьому сезоні Оператор ГТС уклав 25 нових договорів на надання транспортних послуг для нерезидентів, а їх загальна кількість перевищує 130 іноземних клієнтів. 

"Надійність та відповідальність, які демонструють Оператор ГТС та Оператор газосховищ у наданні послуг транспортування і зберігання природного газу, високо оцінені європейськими замовниками", – заявив гендиректор компанії Дмитро Липпа.

Він додав, що ситуація на європейському ринку газу створює потребу в додаткових можливостях для зберігання. І цю потребу може і має закривати Україна, яка надає міжнародним партнерам вигідні послуги за дуже конкурентоспроможними цінами.

У компанії також нагадали, що у серпні 2023 року ОГТСУ провів стрес-тестування газової інфраструктури України. Воно підтвердило високу надійність української газової інфраструктури в умовах війни, зокрема – для зберігання та транспортування газу українських та іноземних замовників послуг.

Раніше ми писали, що, за словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, цю зиму Україна планує пройти за рахунок газу власного видобутку.

Зазначалося, що станом на кінець вересня в українських газових сховищах знаходиться понад 15 млрд кубометрів блакитного палива. Чернишов сказав, в зиму наша країна увійде з більшим об'ємом газу від попередньо запланованого.

Також він додав, що "Нафтогаз" готується до ймовірних атак окупантів взимку.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот