USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Єврокомісар Франс Тіммерманс: Путін уже програв, як Гітлер у 1943 році

Росія зараз є повним ізгоєм на міжнародній арені, вважає європолітик
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент Росії Владімір Путін перебуває в тому ж становищі, що й нацистський диктатор Адольф Гітлер у 1943 році, коли він уже програв війну, але вона ще далека від завершення. Про це в інтерв’ю Nieuwsblad заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс.

Він наголосив, що санкції сильно впливають на Росію.

"Росія зараз є повним ізгоєм на міжнародній арені. Санкції кусаються сильно – смію стверджувати. Війна коштує дуже багато грошей. І Путін уже програв. Він помилився щодо стійкості українців. Тому що ніхто більше не наважується говорити йому повну правду, зокрема й про стан його армії, яка була розвалена корумпованими офіцерами", – зазначив єврочиновник.

Він нагадав, що Гітлер по факту програв війну наприкінці 1943 року, однак вона ще тривала два роки. Саме тому, на думку європарламентаря, Путін може ще дуже довго "чинити багато хаосу". І саме тому, впевнений Тіммерманс, президент РФ продовжує бомбити Україну.

"Він (Путін, – ред.) використовує енергетику, а також міграцію як зброю проти нас, тому що знає, що ми вразливі в цих двох питаннях і можемо бути роз'єднані, сподіваючись, що політичні сили, в які він вкладав протягом багатьох років, отримають більше політичної влади в державах-членах", – наголосив єврочиновник.

Єдине, що здатне змінити курс Росії, на думку віцепрезидента Єврокомісії, – "це усвідомлення того, що Захід не здається незалежно від подій на полі бою".

"Щойно Путін і Лавров почнуть думати, що на фронті (проти РФ, – ред.) з'являються тріщини, вони зможуть протриматися ще довше. Ми повинні тримати лави зімкнутими, тримати фронт з американцями і продовжувати підтримувати Україну фінансово і військово", – закликав європолітик.

Зазначимо, що думку Тіммерманса щодо програшу Путіна в Україні поділяють й інші західні чиновники.

Читайте також:
Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ