USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Євродепутати підтримують введення "міжнародного" податку на доходи найбагатших людей

Петицію з відповідною пропозицією підтримали понад 130 євродепутатів
Податок
Джерело: відкриті джерела

Понад 130 депутатів Європарламенту підписали петицію, в якій запропонували створити "міжнародний" податок щодо "надбагатих" людей. Про це повідомляє французький телеканал BFM.

Зазначається, що кошти, які надходитимуть з податкових платежів, планують спрямовувати на інвестиції для "зеленого переходу" та соціальних проєктів.

Автори пропонують оподатковувати на 1,5% активи на суму понад 50 млн євро.

"Наша пропозиція проста: заснувати прогресивний податок на активи "надбагатих" людей на міжнародному рівні, щоб зменшувати нерівність шляхом їхньої участі у фінансуванні інвестицій, необхідних для екологічного переходу і соціальних змін", – розповів один із євродепутатів.

Новини за темою: Євросоюз розробляє свій закон про "іноагентів", – Politico

Політики закликають Євросоюз і міжнародні структури, як-от Організація економічного співробітництва та розвитку й ООН, розглянути цю ідею.

Як приклад вони наводять мільярдера Ілона Маска, а також кілька сотень найбагатших сімей Франції, які заплатили зі своїх величезних статків 2–3%.

Раніше

Євросоюз включив Росію до списку країн, що не дотримуються належним чином податкових юрисдикцій. Що це за список і які наслідки чекають РФ – читайте за посиланням.

Також повідомлялося, що в Офісі президента України готові до компромісу з МВФ щодо податку на виведений капітал.

Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням