USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ

Документ зосереджений на управлінні ризиками, що виникають у зв'язку з використанням систем ШІ
Штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

Сьогодні для підписання відкривається перша міжнародна угода зі штучного інтелекту (ШІ) між членами Європейського Союзу, Сполученими Штатами та Великою Британією. Про це повідомляє Reuters.

Варто зауважити, що ця конвенція розроблялася кілька років і нещодавно була підтримана Радою Європи.

Документ зосереджений на управлінні ризиками, що виникають у зв'язку з використанням систем ШІ, з одночасною підтримкою інновацій у цій сфері. Угоду було ухвалено ще в травні.

Новини за темою: Штучний інтелект допомагатиме із розмінуванням України

Як зазначила міністр юстиції Великої Британії Шабана Махмуд, ця угода є важливою для захисту найдавніших цінностей людства.

"Дана конвенція є важливим кроком до того, щоб ці нові технології можна було використовувати без руйнування наших найдавніших цінностей, таких як права людини і верховенство права", – зазначила посадовиця.

Також документ передбачає захист тих, хто постраждав від використання систем штучного інтелекту.

Конвенція діє окремо від Закону ЄС про ШІ, який набув чинності 1 серпня. Повідомляється, що підписанти угоди матимуть право впроваджувати законодавчі або адміністративні заходи для виконання положень конвенції.

Нагадаємо, згідно з аналізом Міжнародного валютного фонду штучний інтелект інтегрується в бізнес по всьому світу з надзвичайною швидкістю. Такий розвиток технологій штучного інтелекту може призвести до того, що майже 40–60% робочих місць в усьому світі будуть автоматизовані за допомогою ШІ.

Читайте також:
США і Велика Британія обговорюють скасування обмежень щодо дозволу Україні бити ракетами Storm Shadows в глиб РФ США і Велика Британія обговорюють скасування обмежень щодо дозволу Україні бити ракетами Storm Shadows в глиб РФ
ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії
Велика Британія запровадила санкції проти російських Повітряно-космічних сил Велика Британія запровадила санкції проти російських Повітряно-космічних сил
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України