USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії

Обмежувальні заходи включають заборону на поїздки, заморожування активів і заборону на надання фінансових ресурсів
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти осіб РФ, які причетні до підриву суверенітету і незалежності України. Обмеження діятимуть ще пів року, щонайменше до 15 березня 2025 року. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Штрафні заходи поширюються на поїздки, заморожують активи і забороняють надання фінансових ресурсів. Санкції продовжують діяти проти понад 2200 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із необґрунтованою агресією Росії проти України. В Євросоюзі також переглянули чорний список, виключивши з нього сімох осіб, зокрема п'ятьох померлих.

З моменту початку війни 24 лютого 2022 року ЄС значно розширив штрафні заходи проти Росії, прагнучи послабити її економіку та обмежити можливості для ведення війни. Європейська рада підтверджує незмінну підтримку України та готова продовжувати зусилля щодо посилення санкцій і запобігання їх обходу.

Обмеження для РФ

З початку російського вторгнення ЄС застосував 14 пакетів санкцій проти Росії через її агресію на території України. Вони направлені на ослаблення економіки і військових можливостей РФ, включно з обмеженнями на торгівлю, експорт технологій і заморожуванням активів ключових осіб і організацій.

У червні цьогоріч Рада Європейського Союзу ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Нові обмеження спрямовані на економічний, енергетичний, фінансовий сектори РФ, а також ще більше ускладнюють обхід штрафних заходів Євросоюзу.

Пакет включає обмеження щодо ще 116 фізичних і юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ