USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС може запровадити 12-й пакет санкцій проти Росії вже у жовтні: На що планують ввести заборону?

Зокрема, нові обмеження, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть заборону на російські алмази
санкції РФ
Джерело: відкриті джерела

Країни – члени Європейського Союзу розпочали обговорення щодо впровадження 12-го пакета санкцій проти РФ. Передбачається, що нові обмеження, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів Центрального банку РФ для допомоги Києву. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

"Європейський Союз готується до "боротьби" за те, що має бути включено до його 12-го пакета санкцій через війну Росії в Україні, в той час як "Велика сімка" просувається вперед з планом заборонити купівлю алмазів у Москви", – пише видання.

Відтак, припускається, що нові обмеження, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть версію ЄС щодо майбутньої заборони G-7 (заборона на російські алмази, – ред.) і, можливо, довгоочікувану пропозицію використовувати прибутки, отримані від заморожених активів Центрального банку, для допомоги Києву.

Більше того, група країн-членів, у тому числі Польща та країни Балтії, хоче піти ще далі, сказали джерела, і закликала до додаткових санкцій щодо СПГ та ІТ-послуг. Група також закликала запровадити обмеження на ядерний сектор Росії. Але ці спроби вже неодноразово зустрічали опір, оскільки проти них виступає надто багато держав-членів, зазначило видання. 

Новий пакет обмежень може зʼявитися в першій половині жовтня або бути оголошений під час саміту ЄС – США, запланованого на наступний місяць, дату якого наразі не встановлено, додає Bloomberg.

Відзначимо, що глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас раніше заявляв, що через санкції російська економіка позбавлена доступу до фінансових ринків і передових технологічних продуктів, що завдає шкоди нафтовій промисловості, авіакомпаніям, військовій та автомобільній промисловості. А сама Росія, за словами Маасікаса, неспроможна виробляти "розумні продукти", а також експортувати продукцію з Євросоюзу та Сполучених Штатів.

Напередодні Європейський Союз вирішив продовжити індивідуальні обмеження проти Росії на пів року – до 15 березня 2024 року.

Також нагадаємо, що Європейська рада запровадила санкції щодо шести осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в Російській Федерації та на тимчасово окупованих Росією територіях України. Йдеться, зокрема, про порушення свободи переконань і вираження поглядів. До переліку входять прокурори і судді, які працюють у судах, створених російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням