USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

ЄС почав працювати над 14-м пакетом санкцій проти РФ

Новий пакет обмежень мають ухвалити навесні
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакета санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Він має бути ухвалений навесні цього року. Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

"Ми розпочали підготовку 14-го пакета санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів із сильним акцентом на боротьбу з обходом – наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти", – сказав Домбровскіс.

Він додав, що Євросоюз також шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

"З погляду ЄС, материнські компанії, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями", – зазначив віцепрезидент Єврокомісії.

Домбровскіс також наголосив, що Європейський Союз й надалі чинитиме тиск на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

"Ми продовжимо переслідувати друзів Путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал", – зауважив він.

Нагадаємо, що 23 лютого Євросоюз, ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії через вторгнення в Україну

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів