USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

ЄС готує окремий режим санкцій проти Росії

Новий режим санкцій можуть затвердити швидко – до виборів у Європарламент на початку червня
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Євросоюзі обговорюють пропозицію створення окремого режиму санкцій проти Росії, який зосередиться на покаранні причетних до придушення демократичних свобод у країні. Про це напередодні повідомила Deutsche Welle.

Вказано, що ініціатором режиму санкцій щодо Росії, згідно з документом у розпорядженні редакції, стали країни Балтії, Польща, Чехія, Румунія, Фінляндія та Швеція. Вони пропонують створити новий режим за аналогією з режимами санкцій проти режимів Білорусі, Ірану, Венесуели та КНДР.

"Критерії для занесення до (санкційного) списку мають охоплювати погіршення ситуації з правами людини, політизовану судову систему та репресії проти громадянського суспільства, включно з діями, що підривають демократію і верховенство закону", – йдеться в документі.

Наприклад, він пропонує запроваджувати обмежувальні заходи проти представників "репресивного державного апарату Росії, включно з тими, хто причетний до політично вмотивованих судових рішень щодо представників громадянського суспільства і демократичної опозиції та їхнього подальшого затримання".

Таку пропозицію, за даними видання, передали до зовнішньополітичної служби Європейського Союзу 28 лютого. Напередодні під час виступу в Європарламенті Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив, що країни Євросоюзу обговорюють "новий окремий режим санкцій щодо Росії". Він висловив сподівання, що цей режим затвердять швидко. Його можуть ухвалити до виборів до Європарламенту на початку червня.

Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакета санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Він має бути ухвалений навесні цього року.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії