USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ЗСУ отримають новий вітчизняний БТР "Хорунжий": Міноборони схвалило поставки

Ця машина є результатом глибокої модернізації радянської БТР-60
БТР Хоружний_3
Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання у ЗСУ вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий". Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Ця машина є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60.

Характеристики БТР "Хорунжий"

– Корпус нового українського бронетранспортера виготовлений із високоякісної фінської сталі, що покращило балістичний захист машини без збільшення її маси.

– Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігають десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних 6 кг тротилу.

– Дизельний двигун потужністю 330 кінських сил розганяє бойову машину до швидкості понад 80 км/год.

– Ємність паливних баків забезпечує запас ходу у понад пів тисячі кілометрів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала перші F-16 від західних партнерів. Тоді ж повідомлялося, що ці винищувачі озброять США ракетами американського виробництва та іншою передовою зброєю.

Зокрема, літаки озброять ракетами "повітря-земля" AGM-88 HARM, комплектами збільшеної дальності Joint Direct Attack Munition, які перетворюють некеровані бомби на розумну зброю, і так званими бомбами малого діаметру. 

Читайте також:
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський
В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки
ЗСУ продовжують просуватися у Курській області, – ISW ЗСУ продовжують просуватися у Курській області, – ISW