USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як перевірити якість риночних продуктів харчування: У Держпродспоживслужбі назвали алгоритм дій

У службі вкотре нагадали про небезпечність стихійних ринків
Олег Рубан

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан в ефірі UWN

Джерело: UWN YouTube

Кожен свідомий киянин у разі виявлення несанкціонованої торгівлі продуктами харчування має повідомити про це відповідні служби. Алгоритм дій пояснив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан в інтерв'ю Дмитру Пустовіту на UWN.

У Держпродспоживслужбі вкотре нагадали про те, який рівень небезпеки несе стихійна торгівля овочами, фруктами, молочними продуктами та м'ясом з рук. 

"Це загроза групи ризику, якими є, перш за все, діти та вагітні жінки. Тому купувати такі категорії необхідно лише в місцях роздільної торгівлі. Ніякої шкоди в тих пропорціях і цих показниках, які ми сьогодні фіксуємо, для здорової людини не несе. Тому ще раз наголошую – купувати продукти харчування лише в місцях офіційної торгівлі", – зазначає Олег Рубан. 

Також він зауважив, що в кожному санкціонованому місці торгівлі продуктами харчування покупець може запросити товарно-транспортну накладну, щоб впевнитись у походженні продуктів. 

Новини за темою: Кабмін скасував обмеження на експорт м'ясних продуктів, яєць та зернових з України

"Споживач має право запитати даний документ (товарно-транспорту накладну, – ред.). На агропромислових ринках, ярмарках є висновок від санекспертизи – це довідка, яка надається щодня лікарем, офіційним лікарем, які працюють на даному суб’єкті і після проведення лабораторних досліджень. Тому запитуйте і ці документи обов’язково повинні бути", – додає експерт. 

У разі, якщо запитуваних документів у місці торгівлі вам не надали, то ви маєте зателефонувати на гарячу лінію КМДА 15-51 або (044) 205-73-37 або Держпродспоживслужби у місті Києві (044) 279-79-89

Протягом декількох годин група спеціалістів має виїхати на місце й з'ясувати ситуацію. 

Продовольча небезпека

Підрив Каховської гідроелектростанції вплине на глобальну продовольчу безпеку, призведе до зростання цін на продукти харчування та може спричинити проблеми з питною водою для сотень тисяч людей.

Пошкодження цивільної інфраструктури такого масштабу повністю суперечить Міжнародному гуманітарному праву, зокрема Женевським конвенціям.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"