USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Руйнування греблі Каховської ГЕС вплине на глобальну продовольчу безпеку й спричинить зростання цін на продукти, – ООН

Гріффітс наголосив, що пошкодження цивільної інфраструктури такого масштабу повністю суперечить Міжнародному гуманітарному праву
Мартін Гріффітс
Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс
Джерело: відкриті джерела

Підрив Каховської гідроелектростанції вплине на глобальну продовольчу безпеку, призведе до зростання цін на продукти харчування та може спричинити проблеми з питною водою для сотень тисяч людей. Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, пише Reuters.

"Це житниця – вся ця територія, що спускається до Чорного моря та Криму, є житницею не лише для України, а й для світу. Ми вже маємо труднощі з продовольчою безпекою, але ціни на харчі, я впевнений, будуть зростати. Майже неминуче, що ми побачимо величезні проблеми зі збором врожаю та посівом наступного року. І тому те, що ми побачимо, – це величезний вплив на глобальну продовольчу безпеку", – сказав Гріффітс.

Посадовець наголосив, що пошкодження цивільної інфраструктури такого масштабу повністю суперечить Міжнародному гуманітарному праву, зокрема Женевським конвенціям.

Новини за темою: В ООН оцінили вартість відновлення України після війни

Підтоплення Херсонщини

На восьму добу після підриву Каховської ГЕС зберігається тенденція на спад рівня води.  

Станом на ранок середній рівень підтоплення становив 2,70 см, що на 27 см менше, ніж вчора ввечері.

На Правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків в 31 населеному пункті. Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Вчора в Херсоні виявили тіло двох потопельників: невідомої жінки та 50-річного чоловіка. Зараз відомо про 10 загиблих, ще 20 отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 42 людини.

Читайте також:
Нацбанк передбачає прискорену інфляцію Нацбанк передбачає прискорену інфляцію
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg
ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його "цивільною інфраструктурою"