USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

Викрадали та катували українців на окупованій Херсонщині: 29 поплічників РФ отримали підозри

Оперативникам внутрішньої безпеки поліції відомо про 11 епізодів незаконного позбавлення волі та катування українців у цій справі
колаборанти Херсонщини
Нині прислужники загарбників працюють у репресивному підрозділі "МВД"
Джерело: Нацполіція

29 поплічників РФ з тимчасово окупованої частини Херсонщини, які викрадали та катували людей, отримали підозри. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що жертвами цих злочинів стали військовослужбовці ЗСУ, представники місцевої адміністрації, освіти та самоврядування.

"Нині прислужники загарбників працюють у репресивному підрозділі "МВД" на Олешківському міському округу. Очолив злочинну організацію 50-річний підполковник колишньої міліції, ексначальник Кілійського райвідділу ГУМВС України в Одеській області. На посаду заступника було призначено колишнього правоохоронця-пенсіонера, якому загарбники довірили нагляд за "громадським порядком" на підконтрольній їм території", – йдеться в публікації.

Ще 27 осіб обіймають різні посади у самопроголошеному "органі правопорядку".

Загалом, як повідомляють правоохоронці, оперативникам внутрішньої безпеки поліції відомо про 11 епізодів незаконного позбавлення волі та катування українців. Серед осіб, які стали жертвами злочинної організації, були військовослужбовці ЗСУ, начальник одного з управлінь Херсонської ОВА, директор ліцею, староста однієї з територіальних громад, громадські діячі та українські активісти.

Відкрито кримінальні справи за статтями створення злочинної організації та участь у ній, організація та проведення незаконного референдуму, колабораційна діяльність, незаконне позбавлення волі та катування людей, а також відкрите викрадення майна, поєднане з насильством (ч. 1 та ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 110, ч. 5 та ч. 7 ст. 111-1, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд засудив юриста-колаборанта з Донецької області до 14 років в'язниці. Він "зливав" дані РФ про базування українських військ і мав намір утекти в Росію. 

Читайте також:
Кремль, ймовірно, готує провокацію на Мозирському НПЗ Кремль, ймовірно, готує провокацію на Мозирському НПЗ
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри
Російський тральщик Російський тральщик "Александр Обухов" зненацька "захлинувся": Ремонт буде складним та дороговартісним
Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні