USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії

Причина – рішення Олімпійського комітету РФ приєднати до свого складу регіональні спортивні організації ТОТ Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету Росії.

Причина – рішення Олімпійського комітету РФ від 5 жовтня приєднати до свого складу регіональні спортивні організації тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Це порушення Олімпійської хартії, оскільки це порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, яку визнає Міжнародний олімпійський комітет.

Що це значить?

Це значить, що Олімпійський комітет Росії більше не має права діяти як Національний олімпійський комітет і не може отримувати фінансування від олімпійського руху.

Разом з тим МОК залишає за собою право ухвалювати рішення про участь окремих "нейтральних" спортсменів з російським паспортом в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року та зимових Олімпійських іграх 2026 року.

Що було до цього?

До цього УЄФА вирішив, що "діти не повинні бути покарані за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен відмовлятися від посилань миру та надії". З цих причин Виконком УЄФА вирішив, що російські команди другорядних гравців будуть знову допущені до його змагань протягом цього сезону.

У зв'язку з цим Виконавчий комітет звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити російські команди U17 (як дівчат, так і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося.

Нагадаємо, раніше Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА із закликом виключити росіян з органів Європейського футбольного союзу. Зазначалося, що в асоціації звернули увагу на те, що на посади в адміністративних органах УЄФА (комітетах, органах і панелях) на період із 2023-го по 2027 рік були обрані та переобрані 15 росіян.

Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді